Läsläget

Under semestern har jag läst ut Dandy av Jan Guillou. Den var inte dålig. Men det kändes som att jag var långt borta från handlingen. Allt kändes beskrivet som i förbifarten, så vi skulle komma vidare till det essentiella någon gång. Bara det att vi gjorde aldrig det. Men jag lärde mig historiska saker, och det är kanske syftet med denna bokserie ändå. Tror att jag så småningom kommer att läsa bok nr 5 i serien också, vad den nu hette. 

Började sedan på Allt är inget av Martin Kellerman, och den är så bra! Jag vet att författaren inte promotade denna bok när den kom, och det är förmodligen lite synd eftersom jag inte hört så många som läst den. Och omslaget är... icke lockande. Men den är bra!

Och så läser jag en bok som man kan säga att bloggen fått. Bloggens andra erbjudande. Jag är ingen bokbloggare på "det" viset, som får eller önskar recensionsex. Jag vill inte det heller. Men efter funderande tackade jag ja till denna. Eftersom jag började på den för flera månader sedan och senare inte kunde hitta den när jag skulle läsa vidare så nämner jag den nu, om det skulle hända igen...

Det är en egenutgiven självbiografisk bok om att leva med självmordstankar: Hur många gånger kan en människa dö? Att leva med självmordstankar av Lina Andersson. Jag läser den som en självbiografi, inte för att jag har förslag på alternativ till hur den ska läsas. Den är bra skriven. Det är ju så med självutgivning, att man vet inte hur mycket råd författaren fått på vägen. Jag läste en annan självutgiven självbiografisk bok (som jag inte skrivit om här tror jag) där författaren borde ha tagit mycket mer hjälp till att redigera, ta bort och disponera. Men här flyter texten jättebra.

Det är hemskt, men samtidigt osentimentalt, och jag tar tillfället att ta del av tankarna och upplevelserna hos en människa med självmordstankar, från barndom till vuxet liv. 

Jag är nuförtiden för egenutgivning, men jag säger inte att det är lätt. Lyssna på podden Boktorsk och avsnittet/avsnitten om egenutgivning. Ja, många avsnitt kommer in på det eftersom förlaget som är knuten till podden jobbar delvis så. Mycket intressanta aspekter. Men ett stort aber är marknadsföring.

Därför passar jag på att uppmana er som är intresserade av ämnet eller gillar självbiografier att våga spana in Lina Anderssons bok. Dassig bild av mig, det är iPaden som fotar dåligt, men det är enda sättet för mig att få in foton i denna blogg. Finns på internetbokhandlar. 


Kommentarer

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Borttappad kommentar

Sveriges Radios Romanpris pågår