Vi har redan sagt hejdå - Daniel Åberg

Denna bok lyssnade jag till tack vare att författaren läst in boken själv och valt att lägga ut den för fri nedladdning på sin hemsida. Frivilliga bidrag kan man skicka, vilket jag tänkt göra, men glömt bort tills nu när jag skrev det!

Huvudperson är en kille kring 30 som dejtar mycket, men inte haft ett långt förhållande på länge. Han verkar inte jättemissnöjd, men tycks samtidigt ständigt leta efter tjejen som kan spela den kvinnliga huvudrollen i hans film. Särskilt är det väl en tjej, bokens "du", som han inte riktigt kan släppa.

En "surrig" (positivt) relationsroman i modern storstadskulturfolksmiljö. Hur lät det? Så kändes det. Jag gillade den här, fast jag kände mig så ohemma i miljön, bland folket, med resonemanget. Författaren har en särskild pratig stil som går hem hos mig, till exempel avbrutna meningar eller rättelser i författarjagets egen text en stund efteråt. Jag gillar också greppet med kapitelordningen, efter att ha vant mig och förstått. Det var jätte"kul" att läsa om hur killar resonerar och uppför sig med tjejer, det var väl det jag visste, tänkte jag hela tiden. 

Det blir en 3:a för mig, den är klart läsvärd fast jag kände mig lite för gammal alternativt hemmasittande för att riktigt engagera mig i boken och huvudpersonens, ursäkta om det låter nedsättande, velande.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Borttappad kommentar

Sveriges Radios Romanpris pågår