Dåliga böcker

I senaste numret av Svensk Bokhandeln fanns en fråga: Har du nånsin tyckt att en bok varit så dålig att du slängt den?

Jag har slängt flera böcker, men endast en som jag kommer ihåg att jag slängt av irritation över hur dålig jag tyckte den var. Stulen lycka av Warren Adler. Beskrivning av boken från Forum bokförlags sida:

Snön faller över Washington. Ute på flygplatsen är det närmast oväder när Southair 737 lyfter från marken. Destinationen är Miami, ombord på planet finns Lily och Orson. Äntligen fyra hela dagar tillsammans! Det känns som en evighet efter alltför lång tid av smusslande, lögner och stulna ögonblick. Snart, efter kärlekssemestern, ska de ta det stora steget och bryta upp. Nu finns ingen återvändo längre.
   Hemma väntar Edward och Vivien, ingen av dem anar att deras trygga tillvaro snart ska slås i spillror.
   Så ändras plötsligt, genom ödets nyck, förutsättningarna. På några sekunder förändras fyra människors liv dramatiskt och oåterkalleligt. 



Jag minns inte längre vad som var dåligt, men jag gillade den inte och tyckte att omslaget var fult och störande, det var en rosa kartonnage med ett foto, tror jag, på framsidan. Hela uppenbarelsen störde mig, så till slut slängde jag den. Det var den första bok som gick i soporna och det är ungefär 15 år sedan. Men fastän jag tyckte att boken var dålig så var det ett stort steg att stoppa den i soporna.

Nu när jag skulle försöka minnas vad boken hette var det helt omöjligt. Förutom att författarens efternamn började på A, jag hade alla böcker i bokstavsordning då och den stod då dessutom allra först i min bokhylla. Jag visste också att boken till min oerhörda förvåning hade filmats. Jag hade en känsla av att det var Ben Affleck som spelade i filmen, men samtidigt kände jag att det var lite för modern tid egentligen. Hittade filmen Bounce, men ingen bok bakom den. Well, "Google is your friend" och efter en del letande hittade jag igen Warren Adler. Filmen fick samma namn på svenska och de som spelar i den är Harrison Ford och Kristin Scott Thomas. (I båda filmerna handlar det om flygkrascher och övertagande av död persons hustru/man, därav min ihopblandning.)

Jag kan inte hitta någon bild på boken med mitt rosa omslag, men här är boken med filmomslag, omtryck några år senare.

Kommentarer

  1. Har en diffus känsla av att jag sett filmen...den kan inte ha varit så bra för då hade jag kommit ihåg mer.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Borttappad kommentar

Sveriges Radios Romanpris pågår