Sommar och Vinter i P1

Dagens rekommendation: Lena Anderssons Sommarprogram från 2005. Jag behövde något att lyssna på under en promenad i dag, och kom ihåg att dessa program fanns. Programmet som kom upp när jag öppnade sidan i appen var just Lena Anderssons Sommar, och jag tänkte ptja, varför inte. Hade läst någonstans att det var väldigt lyssnat på, både uppskattat och hade orsakat rabalder. Jag såg att det skulle handla om hennes/en tolkning av Jesus. Lät ju sådär, men kanske lite intressant, beroende på hur det lades fram.

Men jag undrar om detta inte var det bästa Sommarprogram jag lyssnat till, det var så fruktansvärt bra. Hon har analyserat Jesus genom de texter som finns i NT. Ja, var annars. Jag är djupt imponerad av allt hon hittat, lagt ihop och lagt till och tänkt efter. Så smart människa. Samt bra på att prata.

Jag vill nu genast fortsätta att läsa i Egenmäktigt förfarande, som är en av alla de böcker jag börjat på och känner mig så trygg i att det kommer vara bra hela vägen att jag lagt den åt sidan en stund... men den ska läsas, bara eller inte minst för att jag nu tycker att Lena Andersson är så smart.

Kommentarer

  1. Tack för tipset. Jag kan själv rekommendera Klara Zimmergrens sommarprogram från 2012

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själv, det programmet hörde jag och det var mycket bra.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sveriges Radios Romanpris pågår

Jul med Evert