Lästräning i helgen

Ja, jag är helt enkelt för usel på att läsa. Detta har jag säkert nämnt förut, men jag börjar på böcker, och när jag konstaterat att jag tycker de är bra, lämnar jag dem för nästa jag är nyfiken på.

I helgen var jag på landet, min mobil duger fint att surfa med, men jag fastnar inte lika lätt som framför en dator. Och så hade jag BESTÄMT mig för att läsandet skulle ränta iväg. Jag började på Karolina Ramqvists Alltings början i förra veckan, och tyckte verkligen om språk, folk, företeelser och det som verkade vänta. Ville läsa halva, men det blev ca 120 sidor från de knappa 30 som jag hunnit med sedan tidigare. Och det var skönt att läsa. Även om varje stycke eller kapitel inte var slukarintressant så kände jag att näe, nu läser jag på här. Och det gick, jag kan, det är värt det! Jag var tvungen att (åter) känna att det är bara en bok, men också: det är en bok, någon har skrivit den, jag borde läsa den.

Det var inte lika lätt att fortsätta läsa när jag kom hem igen, med ett jobb som ska gås till, djur som ska aktiveras, utfodras och klappas om, men nu är jag inne i den här boken i alla fall.

Jag gillar den mycket för övrigt, och gillar verkligen Ramqvists sätt att skriva. Jag var på vippen att skaffa mig Flickvännen för några år sedan, ångrar nu att jag inte gjorde det.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sveriges Radios Romanpris pågår

Jul med Evert