Bokbloggsjerka vecka 8

Bokbloggsjerka är nog för många ett riktigt fredagsnöje, för mig verkar det vara ett måndagsgöra!

Jag har inte riktigt tid att jerka så mycket just nu, men skriver ändå. Frågan lyder: Om du bara fick läsa en bok för resten av ditt liv, vilken skulle det vara? 

Min första tanke är Väggen av Marlene Haushofer. Jag har den färskt i minne eftersom jag i höstas fick nys om att den skulle komma i nytryck, något som verkar ha blivit skjutet på. Senaste jag sett handlade om slutet av januari. Nu är det passerat, ge ut boken! Det är definitivt en av de bästa böcker jag läst, och jag tror att jag skulle kunna läsa in alla möjliga tolkningar i den om jag läste den flera gånger.

En annan delikat titel jag lurar på är den som gett mig min profilbild här på bokbloggen, Den blinde mördaren av Margaret Atwood. Det är också definitivt en av de bästa böcker jag läst. Där har vi ju en metabok, en bok i boken. Så den tål nog också att läsas några varv.

Svaret får bli att jag grabbar tag i den av dessa två böcker som ligger närmast!

Kommentarer

 1. Jag hade aldrig hört talas om Väggen innan, men kollade upp den på adlibris nu och den låter riktigt intressant! Den åkte upp på min önskelista där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gläder mig, eftersom den är så fruktansvärt bra. Inklusive "fruktan". Stephen King måste ha läst den, och sedan skrivit Under kupolen. ;-) Jag önskar att jag hade ett eget ex att låna ut till nyfikna, men tyvärr har jag inte det. Därav min väntan på nyutgivningen...!

   Radera
 2. Just det där med komplex tror jag med på, för att en bok ska tåla att läsas om måste det finnas nya saker att upptäcka!

  SvaraRadera
 3. Oj, en (för mig) okänd bok OCH som inte är en tegelsten i denna jerka! :D Intressant bok! Även om jag inte känner igen den, så känner jag igen historien. Kanske för den blivit filmad?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, utan en bok med många bottnar! Jag visste faktiskt inte att den blivit filmad förrän i lördags, nu måste jag bara bestämma om jag "vågar" se den eller ej...

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sveriges Radios Romanpris pågår

Jul med Evert