Bokbloggsjerka

Ja! Det gick ju sådär att komma ihåg att bokbloggsjerka. Förra veckan missade jag. Nu hinner jag precis vara med på mållinjen. Veckans fråga:  Hur håller du reda på alla böcker du har läst? Förlitar du dig helt på din blogg eller har du en backup-plan att dela med dig av?

Förut hade jag ingen koll. När jag pluggade på lärarutbildningen och läste mycket skönlitteratur där så började jag skriva i en särskild läsdagbok för att minnas sånt jag skulle kunna använda i skolan (kan nämna att jag aldrig läste klart och aldrig har jobbat som lärare). Utökade sedan läsdagboken till att skriva ner om böcker jag även valde själv.

Sedan började jag hänga på Boktipset, och försökte bokföra allt jag dittills läst och sedan läste där. Det kändes väl lite bräckligt att ha ett sånt register på en utomstående sida. Nu har jag som jag tidigare nämnt slutat använda sidan.

Tyckte också att min egen blogg var en rätt bra bokförare för lästa böcker.

Nu kan jag väl säga att jag inte har någon bra koll alls. Det är här i bloggen jag noterar om lästa böcker, men förra veckan började jag faktiskt tänka att jag borde använda den där läsdagboken igen.

Kommentarer

  1. Jag försökte hålla igång en läsdagbok för några år sedan, vi fick en när jag gick ettan i gymnasiet. Men jag tappade intresset efter ett tag. Det är bara bloggen som har lyckats hålla fast mitt intresse för det :)

    SvaraRadera
  2. Jag använder också min egen blogg som bokförare. Har aldrig haft någon läsdagbok faktiskt. I alla fall inte sen jag gick i skolan :)

    SvaraRadera
  3. Det svåra med läsdagböcker är hur jag i så fall vill läsa den sedan: i kronologisk ordning, eller i bokstavsordning efter författare? Det senare är ju det bästa i de fall det handlar om frågor som Vad tyckte jag om den där boken? Har jag LÄST den där boken?

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sveriges Radios Romanpris pågår

Jul med Evert