Olika sätt att upptäcka böcker

Det är lite för få radio- och podprogram för mig nu, så jag sökte lite i appen Acast. Hittade Skrivradio, lyssnade lite på ett avsnitt och ska nog lyssna klart på det senare, när jag kommit över pepp- och coachstilen.

Sedan ramlade jag över Boktorsk. Två programledare, Leffe Grimwalker och Linda Skugge. Trodde jag hittade det allra första avsnittet, men jag vet inte, de lät etablerade. Jag hittar i och för sig inget äldre avsnitt, ska leta bättre. Jag fastnade i alla fall alldeles. ☺ Avsnittet handlade om egenutgivning, och jag förutsatte då att det skulle pratas om hur dyrt, svårt och jobbigt det är. Men en timme senare hade jag en ny uppfattning om att ge ut böcker på egen hand. Har ett par namn att googla, både författare och egenutgivningsförlag, för sådana finns ju.

Podden gästades av två personer som gett ut sina böcker själva, och Linda Skugge sa att hon tyckte att båda dessa böcker var bättre än många av de som ges ut på stora förlag. Hon nämnde också att hon själv gett ut 17 böcker, men att hon inte sålde nånting.

Det förvånade mig. Jag trodde att det var jag som inte läste Skugge. Väl hemma på altanen (jag lyssnar på poddar under hundpromenader) satte jag mig i en utestol medan snön singlade genom luften och kollade utbudet på e-böcker av henne på Dito. Hittade den jag hade haft i bakhuvudet, 40 - constant reader, köpte, laddade ner och började läsa (såna gånger älskar jag e-böcker).

Det är ingen skönlitterär bok, utan (tror jag) om Skugges läsande och skrivande strax innan hon skulle fylla 40. Jag gillar det jättemycket, och texterna är perfekta för mig att läsa i telefonen (vissa är bättre på platta).

Ja, så kan det gå när man lyssnar på radio och poddar. Tidigare har främst radioprogrammet Stil i P1 varit det som fått mig att köpa oväntade böcker (som Husfrid av Alison Bechdel och Wait for me! av Deborah Devonshire, den yngsta av systrarna Mitford, men det är fler).

Boktorsk får det bli ett tag. Kul!

Tillägg: nu när jag lyssnar vidare är jag osäker på om både Skugge och Grimwalker betraktas som fasta programledare, eller Grimwalker ensam, men hon är med i första i alla fall. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jul med Evert

Stå inte för nära kanten - Annika Mayer