Saknas: läsupplevelse

Var på promenad och insåg att jag saknade en sådan där riktig läsupplevelse. Exempel på det är Vita tänder av Zadie Smith. En bok som en del tycker är överskattad, och jag såg en intervju med Smith där hon själv tyckte att hon varit alldeles för ambitiös (fast jag tror hon använde ett annat ord) med den boken, hennes debut. Och jag hade svårt för den i många kapitel, men sedan fick jag semester och gav mig tusan, och så - kom jag in i som ett flow och sträckläste. Häftigt var det.

En annan stor läsupplevelse var Den blinde mördaren av Margaret Atwood. Det var nog där jag började förstå att litteratur kan vara stor.

Jag ser på mina senaste bokinköp att det här med romaner, det verkar jag akta mig för. Samhälle, biografier, noveller och essäer är det som kommit och kommer att komma. För! Jag beställde just min födelsedagsbok. Jag skulle ha fått den i julklapp, men jag orkade inte just då, vare sig beställa eller läsa. Men jag hade inte glömt boken, och nu "får" jag den nu i stället. Det kommer nog ta någon vecka innan jag har den här, ska visa då. 

För att just ha berättat att jag inte läser så mycket har jag införskaffat en oförsvarlig mängd böcker senaste tiden, hahaha. Men en dag släpper det. Och som ni ser är det mest böcker som man kan småläsa i om man vill.

Men usch vilket uselt foto. Skandal hur dålig kameran i "paddan" är. Ni gör det bra om ni lyckas urskilja nögon titel. :-)


Kommentarer

  1. Lille prinsen är så fin! Och vadå, det är ju bra att bunkra upp med böcker, speciellt för oss som bor här uppe. Vi vet aldrig när nästa snöstorm kommer och vi blir fast inomhus! Lika bra att vara beredd! *host host* Ja jag kanske försöker lugna mig själv över antalet olästa böcker som hittat hem till mig...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sveriges Radios Romanpris pågår

Jul med Evert