Inlägg

Visar inlägg från juli, 2011

Lovely noveller av Castillon

Bild
Eller varför säger jag "lovely"! De var de väl inte, svarta ibland och sorgsna andra gånger, inte sällan irriterande, ofta smarta. Flera av novellerna läste jag om på direkten. GILLA. Man kan inte hindra ett litet hjärta från att älska - Claire Castillon. Jag är redo för att läsa en roman av henne. Författaren på omslaget för övrigt, franskare blir det inte. Sekwa förlag

Lättpåverkad

Fick krångel med min mp3-spelare, så jag letade upp min gamla. Den funkade fint, och det låg dessutom kvar en del poddade radioprogram, hittills har jag hittat två Biblioteket-program som jag passade på att lyssna på (eftersom jag inte riktigt orkat tanka över slutet av Vårlik). Det första handlade om Selma Lagerlöf, och det var nästan så att jag tog ett beslut att läsa Gösta Berlings saga så fort som möjligt. Nästa program som jag hade i lurarna handlade om den då (2008) aktuelle nobelpristagaren Jean-Marie Gustave Le Clézio. Och ja, nu letar jag ju böcker av honom då också. Har nog bestämt att den jag vill läsa är Allt är vind , tyvärr blev väl endast Öken utgiven i pocket, och den vill jag helt säkert inte läsa. Så nej, det blir för dyrt. Varför kommer inte hans böcker på bokrean? Aha, jag kom på det själv, litet förlag. De gör kanske rätt i att hålla i böckerna. Skattsökaren verkar finnas i storpocket = okej pris, men just den boken minns jag inte så mycket av från programmet.

Nu ska vi se om jag blir vegetarian

Började läsa novellerna i Man kan inte hindra ett litet hjärta från att älska. Men på något lustigt sätt drogs jag till Eating Animals av Jonathan Safran Foer. Så vips började jag på den också (det är ju verkligen två böcker som går att kombinera för övrigt). Har suttit ute och läst och Eating Animals är verkligen den jag vill läsa mer i nu. Har blivit förvarnad om att ha de vegetariska kokböckerna redo efter att jag har läst den... så jag är inte helt säker på vad jag ska vänta mig. Men han skriver ju bra, Foer. Jag läser på engelska igen och det är kul. Kul när man fattar. Men ska jag läsa mer i denna sena kväll så blir det Castillon.

Jag upprepar

Gillar inte alls Vårlik. Men jag kommer nog fortsätta lyssna ändå... fast det börjar locka mer att ladda hem Sommarprogram att lyssna på i stället. Läste i någon blogg att någon började bli less på Torsten Wahlund, som läser böckerna. Kanske stämmer det för mig också. Fast han läste ju de två första så oerhört bra. Men kanske är nyhetens behag över. Eller så är det textens fel, det är liksom inte samma nerv och driv, jag är mest bara less på alla karaktärer. "Och Tove." Om jag får höra det namnet en gång till (och det kommer jag ju, minst 20 gånger till) så kastar jag spelaren i backen. Jag passar nog verkligen inte att läsa bokserier, jag brukar ju faktiskt undvika det, eller snarare inte vara så jätteintresserad av det. I veckan var det en dokumentärserie om laestadianism på lokalradion, och det fick mig att vilja läsa Lewis resa av P-O Enquist, så nu har jag lånat den. Jag önskar att jag var en snabbläsare så jag kunde läsa allt så fort jag fick ett infall att göra d

Inledningsvis är Vårlik en besvikelse

Har börjat lyssna på Mons Kallentofts Vårlik. Det är bok nummer fyra, och redan i bok nummer tre kände jag mig lite irriterad, av olika anledningar. Men jag ville ändå "veta hur det går". Inte får man veta så mycket hur det har gått, det har gått 450 dagar eller vad det var, sedan förra boken. Jag vet inte ännu hur mycket "fel" det är på boken, jag känner mest att jag är nog inte så jätteintresserad av att läsa om mord och bombdåd. Men ptja, jag lyssnar förmodligen vidare. För övrigt är det för varmt för att läsa i pappersbok. Jag är helt slö i huvet.

Så sakteliga

Det finns ju så mycket annat att göra på semestern förutom att läsa. Allvarligt talat. Men jag läser på i De vilda detektiverna i alla fall (Bolaño). Den är bra men jag måste hålla koncentrationen.