Inlägg

Visar inlägg från juli, 2010

New Moon-lyssning

Inte hunnit så långt på andra Twilightboken, men - inte så pjåkig! Gillar den mycket bättre än första boken, än så länge. Tror Bella är lite lite tuffare i denna bok. Vilket inte säger så mycket, för jag tyckte nog att hon var rätt mesig i första. Och hon har även hunnit vara det i denna, hon måste bäras, det måste frågas "hur är det?" och så vidare. Pjah!

Fotosession

Bild
Blev så glad över mitt bokpaket att jag radade upp dem på ett bord. Och fotade! Min hund har en benägenhet att ställa sig själv i fokus så fort jag tar fram kameran. Nu hamnade han lite på sidan om eftersom jag fotade ett bord, men då hade jag vänligheten att rikta kameran så han kom med. Sen vips, hoppade kattungen upp på bordet och ville ha kamerasnöret. Därav suddigheten. Men här syns alla fem (klicka för större bild). Jag gillar att Bokus stoppar ner bokmärken i paketen! Alltså, egentligen är det ju bara en smal papperslapp av lite kraftigare papper/tunn kartong, med lite reklam på. Lättlurad man är, haha.

Sommarläsning

Det här är så typisk sommarläsning som det kan bli för mig: Den mörka ängeln av Mari Jungstedt. Snabbt och lätt. Jag tror egentligen att det är de ständigt återkommande karaktärernas privatliv som intresserar mig mest faktiskt. Kanske som ett slags alterantiv till kärleksromaner. Sen blir det själva deckarhistorien som driver boken framåt. Läste 80 sidor i ett vips i går, jag märkte det nästan inte ens, först när jag åt lunch och sen fortsatte jag läsa när jag åt jordgubbar, alltid ute på altanen.

Patient 67 - Dennis Lehane

Bild
Har ju glömt att "avskriva" denna bok, jag har lyssnat klart och den var jättebra. Fick lov att lyssna på början igen, och sen fick jag även gå till en "riktig" bok och läsa lite extra i efterhand. Som jag nämnde i tidigare inlägg betraktar jag denna bok mer som en spännande roman än en deckare/thriller. Men jag kan ha fel. Läs den i alla fall. Omslag från nyutgåvan av pocketen, då boken heter Shutter Island (som originalet och filmen). Gillar man ljudböcker kan jag rekommendera den versionen, toppenuppläsning av Peter Andersson.

"... she smiled sheepishly"

Jaha ja. Jag hann inte ens lyssna 10 minuter på New Moon så hade någon "smiled cheapishly". Och jag hade glömt vad jag hade räknat ut att det betydde, så det är nog bara att ta reda på det igen för det är uppenbarligen något som Stephenie Meyer låter sina karaktärer göra frekvent . Detta hindrar mig inte att lyssna vidare. Det känns rentav riktigt kul att lyssna på "tvåan". Aha, jag har ju stavat fel hela tiden. "Sheepishly" är det nog. Sheepish betyder enligt Norstedts ordbok på nätet "förlägen, generad, fåraktig, enfaldig". Moahaha, jag väljer självklart "fåraktig" som betydelse. Oavsett sammanhang.

Snabbt

Böckerna jag beställde fanns på lager hos Bokus, men ändå, jag beställde dem på en lördag och tog gratisfraktalternativet. I dag onsdag finns de att hämta på uthämtningsstället! Det var snabba ryck, bra jobbat. Vet dock inte om jag tar mig iväg i dag, har semester och tänker plantera blommor ute på altanen.

Inköp

Bild
Ojsansa. Jag köpte fem böcker på Bokus i dag. Det var 4 för 3 på pocket, och så ville jag ha Dennis Lehanes Ett land i gryningen och den var inte med i kampanjen, så jag tog den utöver. Dessa köpte jag som 4 för 3: Ordets makt och vanmakt - Jan Guillou Älskade syster - Joyce Carol Oates Ett stråk av rött - Elizabeth George Världens lyckligaste folk - en bok om Danmark - Lena Sundström "En hör inte dit", sa Brasse i Fem myror. Jag är själv förvånad över att jag ville ha Ett stråk av rött, jag har aldrig läst Lynleydeckarna, dock sett ett par avsnitt när den gått som serie och gillat. Av någon anledning har jag velat ha denna bok i flera veckor, kan inte sätta fingret på vad. Jag som ska läsa en Mari Jungstedt, jag kommer ju få en överdos av deckare. Världens lyckligaste folk var väl ett överköp, den har jag nyss haft hemlånad och har all möjlighet att låna igen. Men även om jag haft en inbundet-upplevelse nyligt (med Älskade krig, gillade att läsa inbundet alltså)

Ursäkta, det är samma blogg fortfarande

Alltså ursäkta, nu bytte jag design igen. Jag gillade det oranga oerhört mycket men det var nånting som inte gick ihop med mina ögon. Den här designen kändes egentligen alldeles för uppenbar men samtidigt kan den inte bli mer rätt. Förmodligen byter jag snart igen.

Det här med genre

Är i sluttampen på Patient 67 av Dennis Lehane. Hur ska det gå? Just nu tycker jag inte att denna bok borde stå under kategorin deckare, även om det förstås inte är en deckare utan en thriller, men jag skulle vilja ha det till att det är en mycket spännande roman. Ett tag där tyckte jag att jovisst, jag vill läsa (lyssna på) den här boken, men det där med slagsmål är inget för mig, för att inte tala om alla (hittar på:) "längst upp på tornet fanns en brant vägg, och till höger om väggen fanns en vajer som sammanlänkade muren med C-flygeln." Jag fattar inte sånt, jag får inte bilden i huvudet, och ett tag tyckte jag det var väldigt mycket sånt. Dessutom svårare för mig att lyssna på sånt, jag förstår skrivna ord bättre än lyssnade. (Det är därför jag måste lyssna på så enkla ljudböcker som möjligt.) Men vissa saker har Lehane beskrivit väldigt bra. Jag klarade nästan inte av att lyssna på när huvudpersonen fick ett monstermigränanfall, och kort efter det fick jag själv en

Älskade krig - Johanne Hildebrandt

Bild
Vilken tur att jag för det första råkade hitta boken, och för det andra att det blev så att jag började läsa den innan jag gjorde mig av med den, för det var läsning med riktigt stor behållning - Älskade krig av Johanne Hildebrandt.. Tv-programledaren Sara har fått sparken efter en kärleksaffär med tidningsrubriker och svek från kollegor. Utan andra jobbmöjligheter i sikte nappar hon på ett erbjudande att åka till Irak, och hon kommer dit ganska oförberedd på läget där. Syftet med boken håller och är jättebra - jag lärde mig en hel del om Irakkriget, landet, religion och hur livet kan vara för de som lever där. Själva romandelen som gjorde att det blev en berättelse var helt okej, det var lättläst, och allt jag läser är kanske inte alltid lättläst, och det var såå skönt att låta läsningen flöda. Som sagt hade jag behållning av boken, och jag planerar för att också läsa nästa bok om Sara, Förbannade fred . Där får man lära sig om konflikten i Darfur. Allvarligt talat, för mig är sån

En kändis kommer med en bok

Bild
stefansundstrom.se Fast jag vill inte kalla detta en "kändisbok", för Stefan Sundström har skrivit böcker förut, och jag har hört honom i radioprogrammet Kossornas planet och vet att han är engagerad i odlande och, tror jag, självhushåll till viss del. Ska bli jätteintressant att se denna bok, om jag får tillfälle att göra det. Den ska ges ut på ETC förlag och heta Stefans lilla gröna , allt enligt tidningen Kloka hem. Vad jag förstår så siktar man på att presentera den på bokmässan i Göteborg. Dit jag vill, men inte ska. Varför ska jag inte på bokmässan förresten? Det är väl "bara"att boka biljett och åka. För tusan.

Viveca Sten sommarpratade

7 juli sommarpratade deckarförfattaren Viveca Sten, jag poddade hem programmet i går och lyssnade och det var riktigt trevligt. Jag har inte läst hennes böcker men har en kollega som gillar dem, inte minst för att hon vistats en del i Sandhamn där böckerna utspelar sig. Efter att ha hört Viveca Sten tala om Sandhamn vill jag i första hand åka dit, i andra hand läsa böckerna. Men jag började fundera på en sak. Varför måste deckare alltid betyda mord? Jag skulle vilja läsa en deckare som utreder en stöld, ett rån eller ett inbrott. Tror nästan att det var en av anledningarna till att jag gillade Den döende dandyn av Mari Jungstedt så mycket, ja det dog ju folk där med, men det handlade mycket om inbrottet på det där museet. Som jag inte minns vilket det var. Ska leta efter deckare utan mord. Jag är dock för deckarointresserad för att vilja skriva någon själv, men gör det gärna om du som läser detta har skrivarambitioner och känner dig manad.